5 fouten bij bouwsoftware keuze

Je bent al een gebruiker in Appreo en kunt via de mobiele app inloggen. Gebruik één van onderstaande knoppen om de app te downloaden op jouw toestel!

Download voor Android Download voor iOs

Je bent al een gebruiker in Appreo, klik hier om met dit account in te loggen in Appreo.

Klik hier om toch een nieuwe omgeving aan te maken.

Een vijftal veel voorkomende fouten bij de keuze van bouwsoftware worden hieronder kort toegelicht.

De meest gebruikte bouwsoftware zijn vaak ook de oudste

Oplossingen die het meest gebruikt worden zijn vaak al decennia op de markt. Zij blinken uit in robuustheid en uitgebreide hoeveelheid functies. Omdat de code al decennia geleden is ontstaan wordt er doorontwikkeld op een logge en verouderde basis. Een berg oude softwarecode aan je been maakt je minder dynamisch, waardoor je minder snel op markt ontwikkelingen in kan spelen en het gebruik zeer complex wordt.

Advies: Kies voor modern, mobiel en cloud bouwsoftware!

De belangrijkste bouwsoftware gebruiker zit niet op kantoor

De bouwvakker op de werkplaats is toch echt de belangrijkste gebruiker. Het aantal werkvoorbereiders, inkopers, calculators en projectleiders is een fractie van het aantal bouwvakkers. Bij de keuze van bouwsoftware wordt de eerste groep toch vaak als belangrijkste gezien. Omslachtige, handmatige en foutgevoelige processen op de bouwplaats tot gevolg.

Advies: Begin bij de bouwvakker!

Alles in één of alles net niet passend

Past bouwsoftware bij de organisatie of past de organisatie bij de bouwsoftware. Te vaak zien we dat de bouwsoftware oneigenlijk wordt gebruikt zodat de organisatie er enigszins mee kan werken. Er wordt halsstarrig vastgehouden aan 1 pakket wat vaak vanuit de financiële administratie is ontstaan. Iedere aannemer is anders. Bouwsoftware moet zich aanpassen aan de bouwplaats. Niet andersom.

Advies: Kies flexibele en eenvoudig te koppelen bouwsoftware

De bouwplaats innoveert sneller dan de bouwsoftware

Bouwspecificaties delen, digitale meetinstrumenten, grondverzet met 3D GPS besturing etc. Innovatie staat niet stil in de bouw. Potlood en rolmaat worden op de bouwplaats vervangen door digitale bestanden. Versie beheer, eenvoudig overal beschikbaar en kunnen samenwerken in de keten wordt daarmee steeds meer een uitdaging. Kopzorgen waar een bouwvakker liever niet mee bezig is.

Advies: Zorg dat alle informatie actueel en beschikbaar is op de mobiele telefoon

Bellen voor voortgang is achteruitgang

Geen avontuur zo groot als op de bouwplaats. Iedere dag gebeuren er onverwachte dingen. Soms een ontwerpprobleem, soms is materiaal niet op tijd, soms te weinig bouwvakkers etc.. Meestal lost het zichzelf op maar het kan ook van invloed zijn op de totale planning. De voorman en projectleider houden een scherp oog op de voortgang. Daarvoor wordt heel wat afgebeld. Ieder belletje kost twee keer tijd van de meest kostbare vaklieden. Goede bouwsoftware voorkomt onnodig bellen.

Advies: Digitale dagrapporten en urenregistratie boost uw bouwproductiveit

Probeer Appreo eerst 30 dagen vrijblijvend uit

Probeer nu gratis
Appreo logo

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!

  • 100% Grip met 27 planoverzichten
  • Meer tijd over door 14 planversnellers
  • Mooie, slimme en snelle App
  • Kwaliteit digitaal onder controle
  • Sneller verlonen en hoger rendement

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!