Geen grip? 6 manieren hoe personeelsplanning software kan helpen

Gebruikt jouw team al personeelsplanning software? Of vraag je je nog af wat het is en hoe het je zou kunnen helpen in de schoonmaak of op de bouw? Dit artikel geeft antwoord op de vragen die je nog hebt, en je kunt onze personeelsplanning app gratis proberen aan het eind van deze blog.

Je bent al een gebruiker in Appreo en kunt via de mobiele app inloggen. Gebruik één van onderstaande knoppen om de app te downloaden op jouw toestel!

Download voor Android Download voor iOs

Je bent al een gebruiker in Appreo, klik hier om met dit account in te loggen in Appreo.

Klik hier om toch een nieuwe omgeving aan te maken.

Wat is personeelsplanning software?

Personeelsplanning software is een oplossing voor planners om meer grip te krijgen op de planning, beter inzicht te krijgen in het benodigde personeel en het werk op tijd af te krijgen. Deze software helpt teams en managers projecten te plannen en op tijd te voltooien. Met klikken en slepen is het eenvoudig om grip te krijgen op de personeelsplanning. Eigenlijk is het dus een hulpmiddel om een bouw of schoonmaak project goed te managen door beter te plannen, te organiseren, te communiceren en te beheren.

Probeer gratis

Voordelen van personeelsplanning software

1. Prioriteren van de juiste taken

Jouw team moet uiteraard met de juiste dingen aan het werk gaan. Alle projecten hebben duidelijke prioriteiten nodig. Dat begint bij een goede personeelsplanning. Ongeacht hoe goed alles vooraf wordt gepland, verandering van prioriteiten en verassingen tijdens een project horen nu eenmaal bij de dagelijkse gang van zaken. Personeelsplanning software kan planners helpen de juiste prioriteit te geven aan de uit te voeren opdrachten, wat zorgt voor meer productiviteit, het beter behalen van de deadlines en het beter beheren van de beschikbare werktijd.

2. Geeft het team een stem

Het is moeilijk voor een bedrijf om succesvol te zijn zonder input van het team. Personeelsplanning software geeft werknemers de mogelijkheid om elkaars personeelsplanning in te zien, te discussiëren en feedback te geven op elkaar.

3. Perfect voor het plannen van je budget

Het kan voor planners moeilijk zijn om binnen het budget te blijven. Een personeelsplanning omvat het aantal medewerkers die je nodig hebt, hoeveel materiaal gebruikt gaat worden, hoeveel materieel het gaat kosten en meer. Wanneer je een project moet managen, zal je actief de kosten moeten beheren en binnen het budget dienen te blijven. Met personeelsplanning software wordt het makkelijker om een budget te behalen. Je kan de kosten beheren, een personeelsplanning maken, een te verwachten kostenoverzicht opstellen en snel het budget bepalen.

4. Delegeren en plannen

Een ding waar veel planners tegenaan lopen is dat de medewerkers vanuit het hele land komen en over verschillende type kennis beschikken. Daardoor pakken zij het project anders aan. Door personeelsplanning software te gebruiken, kan je het project gemakkelijk in verschillende taken opdelen waarbij je rekening houdt met de benodigde kennis. Nadat je de taken hebt verdeeld, kun je deze toewijzen aan specifieke medewerkers met de juiste kennis. Er zal dus geen verwarring zijn over de benodigde kennis, de verantwoordelijkheden of wie welke taken uitvoert.

5. Al het werk op tijd af

Door een vorm van tijdregistratie te gebruiken kunnen planners actueel de gewerkte tijd bijhouden. Hierdoor kunnen verwachtingen worden gevormd over hoe lang bepaalde taken nog duren. Deze informatie kan worden gebruikt bij het plannen van vervolgprojecten. Het zorgt ervoor dat alle projecten op tijd worden opgeleverd en dat tijd goed in te plannen is.

6. Altijd toegang

Jouw team heeft te allen tijden toegang nodig tot bestanden en documenten om hun werk te controleren en te verbeteren. Een goede personeelsplanning software maakt documenten altijd beschikbaar door het gebruik van een App of een Cloud-Based systeem.

Conclusie

Met meer en meer medewerkers die door het hele land werken is personeelsplanning belangrijker dan ooit. Draagvlak bij de medewerkers is het belangrijkst. Als jij door een goede digitale personeelsplanning meer grip hebt, hebben de medewerkers meer plezier en de organisatie minder papier. Probeer nu onze personeelsplanning app 30 dagen gratis uit en zie het resultaat.

Probeer gratis

Probeer Appreo eerst 30 dagen vrijblijvend uit

Probeer nu gratis
Appreo logo

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!

  • 100% Grip met 27 planoverzichten
  • Meer tijd over door 14 planversnellers
  • Mooie, slimme en snelle App
  • Kwaliteit digitaal onder controle
  • Sneller verlonen en hoger rendement

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!