Appreo lanceert Appreo Kwaliteitsmanager

Je bent al een gebruiker in Appreo en kunt via de mobiele app inloggen. Gebruik één van onderstaande knoppen om de app te downloaden op jouw toestel!

Download voor Android Download voor iOs

Je bent al een gebruiker in Appreo, klik hier om met dit account in te loggen in Appreo.

Klik hier om toch een nieuwe omgeving aan te maken.

Kwaliteitsmanagement in de schoonmaak

Kwaliteitsmanagement is onmisbaar in de schoonmaakindustrie. Een hoog niveau van reinheid en klanttevredenheid is essentieel om succesvol te zijn in deze competitieve markt.  Met regelmaat voeren schoonmaakbedrijven interne kwaliteitscontroles uit en houden klantevaluaties. Ook externe partijen voeren met regelmaat VMS / KMS controles uit.

Het beheren van de kwaliteit van de schoonmaakdiensten is vaak uitdaging. Vooral voor bedrijven met een groot aantal klanten met veel verschillende locaties. Gelukkig biedt moderne technologie de oplossing om kwaliteitsmanagement te stroomlijnen en te verbeteren.

Kwaliteitsmanagement software

Een geïntegreerde software oplossing, zoals Appreo, kan schoonmaakbedrijven helpen bij het efficiënt plannen, uitvoeren en monitoren van kwaliteitscontroles. Daarnaast helpt het bij het beheren van klantmeldingen en het evalueren van de kwaliteitsperceptie.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de uitdagingen en het belang van goed kwaliteitsmanagement voor schoonmaakbedrijven. Vervolgens benoemen we hoe Appreo bijdraagt aan het verbeteren van kwaliteitsmanagement van schoonmaakorganisaties.

 

Uitdagingen van Kwaliteitsmanagement in de Schoonmaak

Het beheren van de kwaliteit van schoonmaakdiensten is een complexe taak voor schoonmaakbedrijven. Enkele van de uitdagingen waarmee zij te maken hebben, zijn:

 1. Grote hoeveelheid klanten en locaties
 2. Gebrek aan real-time inzicht
 3. Onvoldoende klantcommunicatie
 4. Beperkte inzicht kwaliteitsperceptie

Grote hoeveelheid klanten en locaties

Schoonmaakbedrijven bedienen vaak een groot aantal klanten met heel veel verschillende locaties. Het handmatig plannen, uitvoeren en monitoren van kwaliteitscontroles voor al deze locaties kan tijdrovend en inefficiënt zijn. Om handmatig per locatie een rapport te maken over de geleverde kwaliteit is niet te doen.

Gebrek aan realtime inzicht

Vaak wordt er aan het einde van de periode geconstateerd dat er geen kwaliteitsmeting heeft plaatsgevonden. Daardoor ben je altijd te laat om de prestaties van schoonmaakmedewerkers te volgen en tijdig corrigerende maatregelen te nemen.

Onvoldoende communicatie met klanten

Het effectief beheren van klantmeldingen zoals klachten, meerwerk, complimenten etc. is essentieel voor het behoud van tevreden klanten. Het ontbreken van een gestroomlijnd systeem voor het beheren en opvolgen van klantmeldingen kan leiden tot vertragingen en frustratie bij klanten. Ook vraagt een ISO certificering over een gedegen proces voor het opvolgen van eventuele klachten.

Beperkt inzicht in kwaliteitsperceptie

Wat is schoon? Hoe ervaren klanten de kwaliteit van de schoonmaakdiensten? Het ontbreken van een gestructureerd systeem om de kwaliteitsperceptie te evalueren, kan het moeilijk maken om verbeteringen zichtbaar te maken en de klanttevredenheid te verhogen.

 

Het belang van goed Kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement is een prioriteit voor iedere schoonmaakorganisatie vanwege:

 1. Klanttevredenheid en retentie
 2. Efficiëntie en kostenbesparing
 3. Concurrentievoordeel
 4. Medewerkerstevredenheid en motivatie

Klanttevredenheid en retentie

Van hoogwaardige schoonmaakdiensten krijg je tevreden klanten. Door consistente kwaliteitscontroles en het oplossen van klantmeldingen verhogen schoonmaakbedrijven de klanttevredenheid en behouden zij klanten. Dat geeft ruimte voor groei.

Efficiëntie en kostenbesparing

Goed kwaliteitsbeheer kan leiden tot efficiëntere schoonmaakoperaties en kostenbesparingen. Door problemen snel te identificeren en op te lossen, kunnen schoonmaakbedrijven onnodige herhalingsbezoeken en extra kosten verminderen.

Concurrentievoordeel

Het leveren van uitstekende kwaliteit onderscheidt een schoonmaakbedrijf van de concurrentie. Klanten zijn bereid meer te betalen voor hoogwaardige schoonmaakdiensten waardoor het rendement per object stijgt.

Medewerkerstevredenheid en motivatie

Het implementeren van een effectief kwaliteitsmanagement programma kan de motivatie en tevredenheid van schoonmaakmedewerkers vergroten. Door medewerkers continue te blijven trainen en opleiden, blijven zij zich ook door ontwikkelen, wat de retentie verhoogt.

 

De voordelen van Appreo voor Kwaliteitsmanagement

Appreo is de enige digitale partij in de schoonmaaksector die zowel de operatie als je volledige kwaliteitsmanagement in 1 oplossing aanbiedt. Daardoor heb je planning, uitvoering, controle en verbetering allemaal centraal in 1 systeem.

Het biedt een scala aan functies die schoonmaakbedrijven helpen bij het stroomlijnen en verbeteren van hun operatie en kwaliteitsbeheer, zoals:

 1. Efficiente planning en uitvoering van kwaliteitscontroles
 2. Actueel inzicht in kwaliteitsprestaties
 3. Effectief klachtenbeheer
 4. Vooruitgang in kwaliteitsperceptie
 5. Geautomatiseerde meldingen en taken
 6. Dashboard en rapportages

Efficiënte planning en uitvoering van kwaliteitscontroles

Met Appreo kunnen schoonmaakbedrijven eenvoudig kwaliteitscontroles plannen en uitvoeren voor al hun klanten en locaties. Het biedt de mogelijkheid om standaardcontroles uit te voeren en op maat gemaakte controles in te stellen. Zo kunnen zones, ruimtes en elementen locatie specifiek worden vastgelegd.

Actueel inzicht in kwaliteitsprestaties

Met het Appreo Kwaliteitsoverzicht en de Appreo KPI Dashboards hebben schoonmaak bedrijven actueel inzicht in de uitgevoerde kwaliteitscontroles en de prestaties van schoonmaakmedewerkers. Schoonmaakbedrijven kunnen de voortgang volgen, problemen identificeren en tijdig corrigerende maatregelen nemen om de kwaliteit te verbeteren. Door klanten toegang te geven in het Appreo Digitale Logboek  gebeurt dit alles op een volledig transparante wijze.

Effectief klachtenbeheer

Met Appreo kunnen klantmeldingen eenvoudig worden beheerd en opgevolgd. Schoonmaakbedrijven kunnen meldingen ontvangen via e-mail en automatisch omzetten in Appreo-taken.

Vooruitgang van de kwaliteitsperceptie

Met Appreo kun je de kwaliteitsperceptie van klanten evalueren. Schoonmaakbedrijven kunnen belevingscijfers vastleggen, aandachtspunten identificeren en opvolgacties definiëren om de kwaliteit te verbeteren en de klanttevredenheid te vergroten.

Geautomatiseerde meldingen en taken

Appreo biedt geautomatiseerde meldingen en taken om het kwaliteitsbeheer te verbeteren. Het kan meldingen genereren op basis van afgekeurde werkbonnen, gevonden fouten in kwaliteitscontroles, uit RI&E- en werkplekinspecties en vanuit klantberichten via email of Appreo Mijn Communicatie app. Dit stelt schoonmaakbedrijven in staat om alle kwaliteitsgerelateerde opvolgacties vanuit één centrale cockpit te beheren.

Dashboard en rapportage

Appreo biedt uitgebreide dashboards en rapportages om de prestaties en resultaten van het kwaliteitsbeheer te analyseren. Schoonmaakbedrijven kunnen KPI’s volgen, grafieken en diagrammen bekijken en inzicht krijgen in de prestaties van klanten, medewerkers en locaties.

 

Conclusie

Kwaliteitsmanagement is van cruciaal belang voor schoonmaakbedrijven om klanttevredenheid, efficiëntie en concurrentievoordeel te behalen. Appreo biedt een geïntegreerde digitale softwareoplossing die schoonmaakbedrijven kan helpen bij het stroomlijnen en verbeteren van hun kwaliteitsprocessen. Met functies zoals efficiënte planning en uitvoering van kwaliteitscontroles, realtime inzicht in kwaliteitsprestaties, effectief klachtenbeheer en evaluatie van kwaliteitsperceptie, kunnen schoonmaakbedrijven hun kwaliteit verbeteren en de tevredenheid van klanten vergroten.

Met Appreo kunnen schoonmaakbedrijven een concurrentievoordeel behalen en hun bedrijf laten groeien in een competitieve markt.

Probeer Appreo eerst 30 dagen vrijblijvend uit

Probeer nu gratis
Appreo logo

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!

 • 100% Grip met 27 planoverzichten
 • Meer tijd over door 14 planversnellers
 • Mooie, slimme en snelle App
 • Kwaliteit digitaal onder controle
 • Sneller verlonen en hoger rendement

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!