Bestaat een totaaloplossing voor de schoonmaak?

Bestaan “totaaloplossingen" eigenlijk wel in de schoonmaak? De veelzijdige planning van het schoonmaakwerk vraagt om een moderne gespecialiseerde oplossing.

Je bent al een gebruiker in Appreo en kunt via de mobiele app inloggen. Gebruik één van onderstaande knoppen om de app te downloaden op jouw toestel!

Download voor Android Download voor iOs

Je bent al een gebruiker in Appreo, klik hier om met dit account in te loggen in Appreo.

Klik hier om toch een nieuwe omgeving aan te maken.

Totaaloplossing of modern en best passend?

De processen om schoonmaakwerk te digitaliseren kunnen grofweg worden onderverdeeld in CRM, Planning, Uitvoering en Financiën. Als schoonmaakbedrijven willen digitaliseren zijn er twee keuzes. Kies je voor een verouderde “totaaloplossing” (vroeger ERP) met hoge kosten? Of kies je voor een moderne, innovatieve en leuke oplossing die focust op jouw planning en operatie en koppel je met een gespecialiseerd boekhoudsysteem?

Probeer gratis

Veelzijdig planproces en innoveren

Één software die al jouw werk naadloos ondersteunt is toch geweldig? Toch komen veel schoonmaakbedrijven daarmee bedrogen uit. De boekhoudkant is meestal wel goed geregeld, maar planning en communicatie gebeurt nog volop met Excel, potlood en papier. Blijkbaar bestaat er niet één “totaaloplossing” die de benodigde veelzijdige planning ondersteunt en gebruik maakt van moderne mobiele apps.

Dat heeft twee redenen:

  • Verouderde en complexe “totaaloplossingen” innoveren niet
  • Schoonmaakbedrijven hebben een zeer veelzijdig planproces

Professionele schoonmaakbedrijven hebben vaak wel 3 tot 5 verschillende specialismes in huis. Van eenvoudig werk met lage marge naar zeer complex met goede marge. Ieder type werk vraagt een unieke aanpak, wat leidt tot een veelzijdig plan proces.

Hieronder de 5 schoonmaakspecialismes die wij het meest tegenkomen:

Regulier / Schoonmaakonderhoud

Herhalend schoonmaakwerk van objecten. Vaak meerde malen per week voor 1 à 2 uur. Daarbij wordt veel part-time personeel gebruikt. De klant focust op aanwezigheid volgens contracturen. Facturatie is een vast maandelijks bedrag op contractbasis.

Route / Bus

Herhalend schoonmaakwerk van objecten met meerde opdrachten per dag die wekelijks kan afwijken. De focus ligt op een ideale route met minimale reistijd voor een vast fulltime team in 1 bus. Gedurende de dag is inzicht in de voortgang nodig om op tijd bij te sturen. Werkbonnen worden afgetekend ten behoeve van facturatie.

VVE / Trappen

Herhalend schoonmaakwerk van portieken, appartementen en flats voor woningcorporaties of vereniging van eigenaren. De tijdsbesteding is kort en het werkschema wijkt iedere week af. Dit zorgt voor hoge plancomplexiteit. De bewoners en objectbeheerders kijken mee. Woningcorporaties willen bewijs van aanwezigheid en focussen op kwaliteitsbewaking en efficiëntie.

Specialistisch

Gespecialiseerd schoonmaakwerk met een gekwalificeerd team en specialistisch materieel. Veel aandacht voor veilig werken en kwaliteitsprocedures. Verbruikt materiaal wordt op de werkbon vastgelegd. Meerwerk wordt apart geregistreerd en gefactureerd. Na afronding opdracht wordt de werkbon ondertekend.

Projecten

Grootschalige schoonmaakprojecten waarbij een team voor langere tijd op 1 opdracht werkt. Het project mag niet een te grote impact hebben op de dagelijkse operatie. Beschikbaarheid van materieel is een uitdaging. Bij afronding van het project wordt de opleverlijst door de klant afgetekend. Facturatie in delen volgens afspraak.

Probeer gratis

Grip op al je schoonmaakwerk

Om al die specialismes efficiënt uit te voeren, heb je grip nodig op al je werk. Dat lukt alleen met een moderne software die een veelzijdig planproces ondersteund. Ieder schoonmaakspecialisme vraagt om andere functies.

 

Een “totaaloplossing” die niet al deze schoonmaakspecialismes en planmethodes ondersteunt, is daarom geen “totaaloplossing”. Het voordeel van de boekhouding in één systeem valt daarmee weg. Dan is de best passende moderne oplossing is de enige route voorwaarts!

Appreo digitaliseert schoonmaakorganisaties op een moderne manier met grafische planning, werkbonnen, aanwezigheid/tijdregistratie, checklists en teamcommunicatie. Wij koppelen met alle vooraanstaande gespecialiseerde financiële systemen zoals Afas, Exact, Snelstart etc. Probeer Appreo 30 gratis.

Probeer gratis

Probeer Appreo eerst 30 dagen vrijblijvend uit

Probeer nu gratis
Appreo logo

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!

  • 100% Grip met 27 planoverzichten
  • Meer tijd over door 14 planversnellers
  • Mooie, slimme en snelle App
  • Kwaliteit digitaal onder controle
  • Sneller verlonen en hoger rendement

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!