De 7 eigenschappen van succesvolle ondernemers

Succes creëren met passie, innovatie en focus. Lees de zeven eigenschappen van succesvolle schoonmaak- en bouwondernemers die wij de afgelopen jaren spraken.

Je bent al een gebruiker in Appreo en kunt via de mobiele app inloggen. Gebruik één van onderstaande knoppen om de app te downloaden op jouw toestel!

Download voor Android Download voor iOs

Je bent al een gebruiker in Appreo, klik hier om met dit account in te loggen in Appreo.

Klik hier om toch een nieuwe omgeving aan te maken.

Gedreven door passie en visie

Alleen met bevlogenheid, enorme inzet en met veel plezier krijg je een team mee om samen iets groots te maken. Samen achter die stip op de horizon aan. Stap voor stap in de goede richting. Soms een stapje terug, maar altijd met alle neuzen dezelfde kant op. De ondernemer loopt voorop, maar niet vooruit.

Probeer gratis

Optimaliseer en innoveer

Werk kan altijd efficiënter, sneller, beter, mooier, makkelijker, eenvoudiger etc. Als organisatie ben je continue op zoek naar optimalisatie. Met een innovatieve aanpak, boek je de meeste vooruitgang. Soms heel pragmatisch op korte termijn en soms met een groot project op middellange termijn. Dit kan bijvoorbeeld door een innovatieve proceswijziging, het gebruik van nieuwe technologie of de introductie van een nieuwe dienst. Het advies daarbij is wel om snel zichtbaar resultaat na te streven en vervolgens continue te blijven verbeteren.

Probeer gratis

Grip op je business

Zorg voor grip op je kwaliteit, grip op je operatie en grip op je rendement. Weet ten allen tijde waar je staat. Dagelijkse aandacht voor kwaliteitsverbetering en de klantbeleving zorgt voor een uitmuntende klantrelatie. Stuur op trendverbetering van het dagelijks werk en doe alles voor een geweldig team! Ken je actuele kengetallen, zie het als een scorebord die je rust of juist dat extra zetje geeft.

Probeer gratis

Laserfocus

Tegenwoordig krijgt een ondernemer in 1 dag meer informatie te verwerken dan een gemiddeld mens in 1960 in een heel jaar. Vermijd onnodige informatie ballast en behoud overzicht. Zorg voor laserfocus. Op je gezondheid. Op je familie. Op je doel. Op je klant. Op je team. En natuurlijk op het plezier en succes van je bedrijf. Durf nee te zeggen en durf hierin rigoureuze keuzes te maken.

Probeer gratis

Karakter

Het meeste wel, maar niet alles in het leven is leuk. Nieuwe dingen aan de praat krijgen, gaat niet altijd vanzelf. Er zullen uitdagingen komen. De daadkrachtige ondernemers tonen karakter en doen dan die extra stap. Analyseren de situatie, bedenken een oplosrichting, maken een plan, betrekken mensen erbij en voeren het plan uit.

Probeer gratis

Behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden

Ook al ben je maniakaal gericht op kwaliteitsverbetering. Investeer continue door in nog betere dienstverlening en service. Er komt een moment dat een klant niet tevreden is.

Het kan ook zijn dat je alles doet aan een toffe werksfeer. Een omgeving creëert waarin mensen kunnen leren en doorgroeien. Vier je de successen van het bedrijf met je hele team. Toch komt er een moment dat iemand niet tevreden is of lekker in z’n vel zit.

Het succes van je klant is jouw succes. Het werkgeluk en plezier van de individuele medewerker en van het complete team is jouw succes. Signaleer uitdagingen vroegtijdig. Praat erover. Toon compassie en investeer om de ontevredenheid weg te nemen.

Probeer gratis

Onderscheidend

Weet waarin je je onderscheidt ten opzichte van de markt. Je hebt of de beste prijs of je voegt de meeste waarde toe. Andere manieren om je te onderscheiden zijn er niet.

Waarde toevoegen kan op verschillende manieren. Jouw product heeft eigenschappen die niemand heeft. Jouw klantervaring is exponentieel beter dan anderen. Jij investeert het meest in doorontwikkeling. Je kunt aantonen dat je de meeste besparing voor een klant oplevert.

Druk het onderscheid uit in harde feiten of demonsteer het waardoor het tastbaar wordt. Voorkom algemeenheden die niet tastbaar of feitelijk zijn, zoals de beste service. Maak keuzes die je onderscheid versterken, ook al kost dat (vaak) meer.

Probeer gratis

Bonus eigenschap

Gezondheid eerst. Naast regelmatig ontspannen en sporten is ons gebleken dat een digitale overzichtelijke planning wonderen doet 🙂 !

Probeer gratis

Probeer Appreo eerst 30 dagen vrijblijvend uit

Probeer nu gratis
Appreo logo

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!

  • 100% Grip met 27 planoverzichten
  • Meer tijd over door 14 planversnellers
  • Mooie, slimme en snelle App
  • Kwaliteit digitaal onder controle
  • Sneller verlonen en hoger rendement

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!