Nieuwe bouwcollega’s imponeren met bouwsoftware

Groei in bouwprojecten vergt nieuw bouwpersoneel. Nieuw bouwpersoneel is moeilijk te vinden en nog complexer te behouden. Dan is het maar beter een goede indruk te maken op de eerste dag! Na een lange en dure selectie kan de nieuwe bouwcollega aan de slag. Het liefst zo snel mogelijk! De professionele bouwondernemingen zien het als een investering om nieuwe bouwcollega’s leuk en snel productief te krijgen. Toch maken veel bouworganisaties hier geen tijd voor vrij onder het motto dat “deadlines belangrijker zijn”. Het gevolg hiervan is een hoger verloop, een negatieve werkcultuur en lagere bouwvakkers tevredenheid.

4 Tips

Deze vier tips helpen om bouwpersoneel makkelijker te plannen, productief te krijgen en langer te behouden. Hoe zorgt u ervoor dat nieuw bouwpersoneel zich direct thuis voelt, direct zonder gedoe aan de slag kan en lang tevreden blijft?

Digitale aankondiging nieuwe bouwcollega

Kondig de nieuwe bouwcollega digitaal aan met een leuke foto en enthousiasmeer bouwcollega’s hun steentje bij te dragen om de eerste dag onvergetelijk te maken.

Digitale voorbereiding bouwdocumentatie

Hoewel contracten tekenen, veiligheidsinstructies doornemen en werkafspraken maken noodzakelijk zijn bij de introductie, kan dit proces sneller en leuker digitaal. Geen bouwvakker wil zijn eerste dag bezig zijn met administratie en gepraat. Zorg ervoor dat de nieuwe bouwcollega ruim voor de start kan inloggen in de bedrijfsapplicatie waar de benodigde documenten, richtlijnen en contracten klaar staan. Daardoor zijn nieuwe bouwcollega’s op de eerste dag direct gefocust op hun nieuwe klus.

De eerste bouwweek is een feest

Nieuwe bouwcollega’s worden vaker aan hun lot overgelaten dan ze lief is. Hoewel sommigen dit prima kunnen, is het de vraag of ze lang zullen blijven bij een onprofessionele introductie. Een leuke eerste week met goede digitale werkinstructies verbetert de productiviteit en zorgt voor een positieve werksfeer voor het hele team. Nieuwe bouwcollega’s voelen zich welkom vanaf het begin.

Hoe wordt de eerste week op de bouwplaats een feest:

  • Introduceer de nieuwe bouwcollega op de vrijdagmiddag bijeenkomst
  • Maak een koppel met een ervaren bouwcollega of mentor
  • Zorg dat nieuwe bouwcollega’s digitaal bouwprojectvragen kunnen stellen waar bouwcollega’s direct op kunnen reageren
  • Geef een duidelijke planning van de te verrichten bouwactiviteiten

Sneller, leuker en veiliger productief

Moderne bouworganisaties gebruiken innovatieve technologie om nieuwe collega’s sneller en veiliger productief te krijgen. Oplossingen zoals mobiele tijdregistratie, digitale introductie van nieuwe collega’s met een coole foto, digitale bouwinstructies of een duidelijke bouwplanning zorgen niet alleen dat bouwcollega’s eerder voor een bouwbedrijf kiezen, maar ook dat collega’s sneller, beter en veiliger hun dagelijkse klus kunnen klaren.

En het mooie is: Moderne en digitale bouwsoftware is even eenvoudig als de apps die je thuis gebruikt en behoeft dus geen introductie of training.

Probeer Appreo eerst 30 dagen vrijblijvend uit

Probeer nu gratis
Appreo logo

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!