Overstappen van schoonmaak verloning

Je bent al een gebruiker in Appreo en kunt via de mobiele app inloggen. Gebruik één van onderstaande knoppen om de app te downloaden op jouw toestel!

Download voor Android Download voor iOs

Je bent al een gebruiker in Appreo, klik hier om met dit account in te loggen in Appreo.

Klik hier om toch een nieuwe omgeving aan te maken.

7 redenen om een overstap van je planning, tijdregistratie en verloningssysteem te overwegen

Is je planning, tijdregistratie en salarisverwerkingssysteem omslachtig of zelfs een waar risico voor je schoonmaakbedrijf? In deze blog leer je de beperkingen van een omslachtige planning, tijdregistratie en salarissysteem herkennen, reiken we de mogelijkheden van moderne systemen aan en vertellen we hoe je profiteert van de technologieën die beschikbaar zijn.

Verloning is de motor van schoonmaakbedrijven die ervoor zorgt dat medewerkers tevreden blijven. Wellicht dat om die reden bedrijven aanhoudende problemen met hun salarissysteem maar blijven tolereren.

Mogelijk maakt jouw schoonmaakbedrijf al jaren gebruik van deze verloning dienstverlener of hetzelfde systeem. Misschien heb je je neergelegd bij de eigenaardigheden van je huidige systeem, omdat je denkt dat veranderen moeilijk of teveel werk is. Je bewijst je schoonmaakbedrijf in elk geval geen gunst als je blijft vasthouden aan een planning, tijdregistratie en verloningssysteem dat je tegenwerkt!

Gelukkig, is het eenvoudig vast te stellen, wanneer het tijd is om over alternatieven na te denken. In deze blog helpen we je huidige planning, tijdregistratie en verloningssysteem te beoordelen. En als je concludeert dat het tijd is om over te stappen, laten we je zien welke moderne alternatieven er zijn en hoe gemakkelijk dat kan.

Probeer gratis

1 – Het voelt alsof je de salarisadministratie nog steeds handmatig verwerkt

Kost de administratie door verouderde software je elke salarisperiode veel tijd om uren in te typen, inhoudingen toe te voegen, loonwijzigingen door te voeren of andere problemen op te lossen?

Als je bijvoorbeeld urenbriefjes nog op papier terugkrijgt of als je salarissysteem niet goed past bij je planning- en tijdregistratie systeem veroorzaakt dat veel problemen.

Tip 1: Zoek een verloningssysteem die je last verlicht in plaats van verzwaart.

2 – Teveel salarisstroken buiten de cyclus verwerken

Je hele administratie baalt ervan om salarissen buiten de cyclus te verwerken. Als dat frequent gebeurt, zorgt dat voor veel irritatie. Niets laat het moreel sneller kelderen dan een te late of foutieve salarisbetaling. Regelmatig salarissen moeten uitbetalen buiten de cyclus is een teken dat er iets mis is met je proces.

Ligt het probleem bij een verkeerd ingeschat aantal overuren, onjuiste loontarieven of verkeerd geclassificeerde werknemers typen?

Tip 2: Zoek een verloningssysteem die is voorbereid op de Schoonmaak CAO en die jouw werkelijk geregistreerde uren automatisch volgens de Schoonmaak CAO verloont.

Probeer gratis

3 – Urenstaten goedkeuren zorgt altijd voor vertraging

Voor veel werkgevers zijn goed ingevulde urenstaten de grootste hindernis om de verloning te kunnen afronden.

De meest voorkomende oorzaken hiervan zijn:

  • Onvoldoende aansluiting tussen planning, tijdregistratie en salarissystemen
  • Het planning en tijdregistratie systeem maakt het voor rayonleiders niet eenvoudig om geplande en/of werkelijke uren te corrigeren
  • Het plansysteem is niet geschikt voor complexe planning en afwijkende tijdregistratie vraagstukken in de schoonmaak
  • Het salarissysteem is niet echt geschikt voor alle complexe betalingsregels van de schoonmaak CAO
  • Persoonlijke afspraken maken handmatige berekeningen noodzakelijk

Tip 3: Zoek als schoonmaakbedrijf een planoplossing en verloning oplossing die voldoen aan de schoonmaakbranche eisen en die naadloos met elkaar  integreren.

4 – Als jij of je accountant veel bezig is met belastingnaleving en aangiften

Het zelf afhandelen van belastingperikelen en aangiftes is tijdrovend. Om nog maar te zwijgen over het risico van fouten en boetes. Elk nieuw jaar brengt een tsunami aan nieuwe belastingregels. Dus tenzij je een team van belasting tovenaars tot je beschikking hebt, valt dit bijna niet bij te houden. Laat staan dat je alles correct doet.

Moderne technologie maakt die aangifte eenvoudiger en houd je uit de problemen. Vooraanstaande verloningssystemen zoals AFAS, Nmbrs, Exact en Loket.nl hebben ingebouwde belastingsystemen die continu worden bijgewerkt als belastingregels veranderen.

Tip 4: Zoek een planning, tijdregistratie en salarissysteem dat modern is en belastingaangiftes in de schoonmaak automatiseert.

Probeer gratis

5 – Veel te veel helpdesk tickets

Er zijn maar weinig dingen vervelender dan bellen met een servicemedewerker die door de trainingshandleiding bladert terwijl jij zelf alle details daarvan al kent. Behalve dan van het kastje naar de muur gestuurd worden omdat niemand het antwoord weet. Of onbereikbaarheid van de hulplijn omdat het wordt overspoeld met telefoontjes.

Tip 5: Zoek een oplossing waarmee je kan Chatten en die direct antwoord.

6 – Angst voor een nieuwe release

Dus, jouw huidige leverancier kondigt een grote systeemupgrade aan en alles waar je aan denkt is: “O, o, waar zal het nu weer misgaan?”

Vaak gebeurt dit omdat je huidige systeem eigenlijk een lappendeken van verschillende software applicaties is die niet altijd even goed samenwerken. En elke keer  als je iets verandert aan een onderdeel van een systeem, veroorzaakt het ergens anders een probleem.

Tip 6: Zoek een salarissysteem dat iedere twee weken innoveert en makkelijk koppelt, in plaats van één keer in de drie jaar upgrade en niet wil koppelen.

7 – De kosten rijzen de pan uit

Misschien heb je het gevoel dat je elke maand teveel betaalt aan je huidige aanbieder. Of ben je het beu om los te moeten betalen voor elk rapport, grootboek bewerking, beslaglegging etc. Het komt voor dat upgrades extra kosten en dat er daarna ook nog consultants benodigd zijn om dat te verzorgen.

Tip 7: Zoek een all-inclusive oplossing.

Dit zijn allemaal duidelijke signalen dat het tijd is voor een nieuwe planning, tijdregistratie en verloningssysteem. Er zijn systemen en aanbieders die echt waarde bieden en all-inclusive prijzen hebben. Dat beschrijven we in deel twee van deze blog: Drie voordelen van moderne planning, tijdregistratie en verloningssoftware

Probeer Appreo eerst 30 dagen vrijblijvend uit

Probeer nu gratis
Appreo logo

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!

  • 100% Grip met 27 planoverzichten
  • Meer tijd over door 14 planversnellers
  • Mooie, slimme en snelle App
  • Kwaliteit digitaal onder controle
  • Sneller verlonen en hoger rendement

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!