Schoonmaakplanners – Stop nu met plannen in Excel!

Je bent al een gebruiker in Appreo en kunt via de mobiele app inloggen. Gebruik één van onderstaande knoppen om de app te downloaden op jouw toestel!

Download voor Android Download voor iOs

Je bent al een gebruiker in Appreo, klik hier om met dit account in te loggen in Appreo.

Klik hier om toch een nieuwe omgeving aan te maken.

Het succes van een schoonmaakbedrijf zit in een doordachte planning en een geweldige afstemming. De afgelopen jaren hebben we inmiddels heel wat complexe planningen gezien. Hoe komt het dat veel van de schoonmaakorganisaties hun succes volledig ophangen aan Excel spreadsheets?

Het is natuurlijk eenvoudig om met Excel te starten, maar het onhandige versiebeheer, typefouten en de beperkte grip leidt op termijn altijd tot beperkingen en problemen.

Hier zijn 5 redenen waarom Excel voor logistieke problemen zorgt.

1. Een wijziging in de planning vergt een middagje Excel

In Excel leidt zelfs de kleinste wijziging tot deleten, nieuwe rijen toevoegen, kleuren veranderen, cellen samenvoegen en tal van andere wijzigingen. Snel inspelen op de planning wordt daarmee erg intensief en foutgevoelig. Grote wijzigingen kunnen middagen werk kosten.

2. Iedereen zijn eigen planning in Excel

Verschillende afdelingen en locaties hebben een eigen spreadsheet. Om grip te krijgen op de planning van de gehele organisatie moet u alle spreadsheets samenvoegen en integreren. Uren lang knippen en plakken van cellen, rijen en kolommen tot gevolg. Tegen de tijd dat u klaar bent, is het planningsoverzicht alweer achterhaald.

3. Zoeken en vervangen

De juiste collega met het juiste materieel voor de juiste klus. Er zit niets anders op dan de juiste collega proberen te vinden met de Excel zoekfunctie. Maar dan is nog niet bekend of het benodigde materieel ook beschikbaar is. Nog een keer zoeken dan maar. Als u niet snel de juiste persoon en materieel kunt vinden, verliest u kostbare tijd en onderscheidend vermogen.

4. Wat is mijn planning morgen?

Het is onmogelijk om vanuit Excel een overzichtelijke planning van één persoon met alle benodigde informatie beschikbaar te maken. Het dagelijks sturen van 2 of 3 tabbladen met informatie om een planning van één persoon door te geven, vraagt om fouten en veel werk opnieuw doen.

5. Hebben we voldoende mensen?

De meeste schoonmaakorganisaties weten bij benadering welke weken en maanden druk zijn. Het toevoegen van nieuwe klussen in de planning maakt niet direct eventuele tekorten inzichtelijk. Laat staan om dit soort inschattingen op zowel klant-, management- als medewerkersniveau te doen. U hoort het de klant al vragen. Kunnen jullie in week 28 nog een 20 dagen klus aan?

Conclusie – Een Excel planning helpt u falen!

Het komt vaak voor dat schoonmaakorganisaties vast blijven houden aan bestaande onhandige software en systemen. Meestal omdat er niet genoeg tijd beschikbaar is om naar nieuwe moderne oplossingen te kijken en deze in de organisatie te implementeren. Maar als u realistisch bent over de tijdrovende nachtmerries die het gebruik van Excel planning met zich meebrengt, weet u dat u het zich niet kunt veroorloven om niet te veranderen.

De oplossing – Appreo voor de Schoonmaak

Al het werk wordt opgeslagen in één centrale cloud oplossing met één centraal grafisch overzicht van de gehele organisatie. Overlap of te weinig mensen en materieel wordt vroegtijdig zichtbaar. Collega’s hebben eenvoudig, direct, altijd en overal inzicht in de informatie die zij nodig hebben om hun werk goed te verrichten. Planners hebben grip op de planning van de gehele organisatie en kunnen elkaar vervangen bij afwezigheid.

Een moderne grafische schoonmaakplanning helpt u slagen!

Probeer Appreo eerst 30 dagen vrijblijvend uit

Probeer nu gratis
Appreo logo

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!

  • 100% Grip met 27 planoverzichten
  • Meer tijd over door 14 planversnellers
  • Mooie, slimme en snelle App
  • Kwaliteit digitaal onder controle
  • Sneller verlonen en hoger rendement

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!