Wat levert een digitale planning oplossing nou écht op?

Twijfel je over het starten met een digitale oplossing voor jouw planning? Denk je dat dit teveel kost? Dat is begrijpelijk. Personeelszaken zijn tenslotte geen inkomsten generator voor een bouw- of schoonmaakbedrijf. Maar wat als je de winst aanzienlijk kan verhogen door de arbeidskosten te verlagen?

Je bent al een gebruiker in Appreo en kunt via de mobiele app inloggen. Gebruik één van onderstaande knoppen om de app te downloaden op jouw toestel!

Download voor Android Download voor iOs

Je bent al een gebruiker in Appreo, klik hier om met dit account in te loggen in Appreo.

Klik hier om toch een nieuwe omgeving aan te maken.

Digitale planning software bespaart geld en stroomlijnt je processen. Er zijn geen nadelen.

Lees hieronder 7 manieren waarop jij geld kan besparen met digitale planning software.

Probeer gratis

1. Administratieve kosten verlagen

Met een papieren tijdregistratie besteden jouw managers uren aan het oplossen van problemen met tijdregistraties. Deze omvatten ontbrekende start- en eindtijden van bouw- en schoonmaakmedewerkers, niet te ontcijferen handschriften en wiskundige fouten. Managers die gebruik maken van planning software kunnen tijdregistraties in één oogopslag goedkeuren. De tijden worden met een mobiele app vastgelegd, er zijn geen papieren urenstaten meer.

Met een digitale planning oplossing heb je geen groot team op kantoor nodig. Het systeem doet alle berekeningen en die vervelende gegevensinvoer gaat automatisch. Veel bedrijven met een digitale planning oplossing hebben slechts één persoon verantwoordelijk voor planning en salarisverwerking. En dan wordt het werk van de collega’s ook nog eens gewoon eenvoudiger en leuker.

2. Onjuiste tijd uitsluiten

Wanneer je nooit een bouw of schoonmaak medewerker betrapt op verkeerde tijdregistraties, dan let je niet voldoende op. Bij een onderzoek onder ruim 500 werknemers in de dienstverlenende sector gaf meer dan 30 procent toe dat ze weleens teveel tijd hebben opgegeven. Twee veelgebruikte methoden zijn het inchecken voor een collega en het registreren van onjuiste begin- en eindtijden. Vertrouwen is goed, controle is beter.

Tijden registreren met je mobiele telefoon elimineert het inchecken van een collega. Je geeft niet snel je telefoon mee. Tevens is GPS registratie bij inklokken mogelijk. De mobiele App bevestigt de identiteit van een medewerker.

3. Fouten elimineren

Wanneer werknemers verkeerd worden uitbetaald, ontstaan er grote problemen. Fouten frustreren je werknemers en zorgen voor ballast bij personeelszaken. Ook kunnen fouten uitmonden in boetes en escalaties.

In de afgelopen vijf jaar hebben werkgevers meer dan € 1,2 miljard teveel betaald door fouten in de loonadministratie. Digitale planning software beschermt je tegen deze problemen.

4. Overwerk minimaliseren

Wanneer je overwerk niet goed controleert, levert dit extra kosten op. Alles begint bij een optimale planning. Goed inzicht hebben in hoeveel tijd medewerkers zijn ingepland en hoeveel werk je volgende week verwacht. Een planning op papier kan niet pro-actief waarschuwen, maar digitale planning kan dit wel. Met de juiste digitale plan software zien planners wanneer werknemers overuren naderen. Hoe groter jouw organisatie, hoe meer kosten voor ongeplande overuren. Planning software die pro-actief waarschuwt bij overuren bespaart jouw bedrijf elk jaar duizenden euro’s.

5. Planning van capaciteit verbeteren

Met planning optimaliseer je menselijk kapitaal. Je kunt er over- of onderbezetting mee voorkomen. Beiden kosten extra geld. Onderbezetting zorgt voor slechte klantenservice en burn-out van werknemers. Overbezetting leidt tot onnodige kosten. Goede planning software zorgt voor gezonde werkdruk en ook belangrijk: het helpt je geld te besparen.

6. Personeelsverloop verminderen

Onnauwkeurige tijdregistratie draagt bij aan ontevreden medewerkers. Dit leidt weer tot een hoger personeelsverloop. Veel werkgevers beseffen niet hoe duur het is om een werknemer te vervangen. Het kost ongeveer 20% van het jaarsalaris om een werknemer te vervangen.

Medewerkers die zelf hun geregistreerde uren in hun mobiele app kunnen terugzien zijn gelukkige werknemers. Elk moment van de dag inzichtelijk. Thuis, op het werk, wanneer ze maar willen!

7. Geld besparen door beter beheer verlofdagen

Een goed beheer van de verlofdagen zorgt ervoor dat de productiviteit niet daalt wanneer werknemers vrij nemen. Het zorgt er ook voor dat werknemers eenvoudig vakantietijd kunnen opnemen. En dat planning goed inzichtelijk heeft wanneer ze weer beschikbaar zijn.

Volgens experts verliezen bedrijven die geen goed verlofbeheer hebben jaarlijks bijna € 800,- per medewerker. Werkgevers met een planning software hebben twee keer zoveel kans om deze kosten te besparen.

Gratis de business case voor jouw bedrijf vaststellen?

Appreo kan je helpen om een echte business case te maken op basis van jouw cijfers. We interviewen dan 5 tot 8 medewerkers van management tot werkvloer, waarbij we de rol, het proces, de tijdsbesteding etc. uitvragen. Daar komt een gedegen business case uit rollen die specifiek is voor jouw bedrijf. Wanneer je bij een positieve business case serieus overweegt om te gaan werken met Appreo, verzorgen wij dit gratis. Interesse? Stuur dan een mail naar info@appreo.nl

Probeer gratis

Probeer Appreo eerst 30 dagen vrijblijvend uit

Probeer nu gratis
Appreo logo

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!

  • 100% Grip met 27 planoverzichten
  • Meer tijd over door 14 planversnellers
  • Mooie, slimme en snelle App
  • Kwaliteit digitaal onder controle
  • Sneller verlonen en hoger rendement

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!