Digitale Werkbon voor bouw en schoonmaak

Je bent al een gebruiker in Appreo en kunt via de mobiele app inloggen. Gebruik één van onderstaande knoppen om de app te downloaden op jouw toestel!

Download voor Android Download voor iOs

Je bent al een gebruiker in Appreo, klik hier om met dit account in te loggen in Appreo.

Klik hier om toch een nieuwe omgeving aan te maken.

Digitale werkbonnen voor bouw en schoonmaak voor eenvoudiger, efficienter en productiever werken. De voordelen:

  • Werk vastleggen met een paar klikken
  • Werkbonnen digitaal ondertekenen
  • Flexibel zelf in te richten in eigen huisstijl
  • Inhoud van de werkbon duidelijk inzichtelijk op smartphone
  • Altijd naar het juiste adres met navigatie

Waarom een digitale werkbon?

Technologie maakt ons leven iedere dag een stukje eenvoudiger. Dingen die vroeger complex en ingewikkeld waren, handel je nu met één klik af. Slimmer werken scheelt tijd en daardoor verzetten we meer werk dan ooit tevoren.

Toch zien we dat veel bouw– en schoonmaakorganisaties nog steeds ouderwets met papieren werkbonnen werken. De werkbonnen bevatten essentiële informatie waardoor zaken goed verlopen. Ieder oponthoud of probleem leidt tot grote onnodige kosten voor je bedrijf. Met digitale werkbonnen voorkom je problemen zoals werkbonnen die kwijt zijn, onleesbaar zijn of op de verkeerde stapel belanden.

Digitaal werken is toch veel eenvoudiger voor jou en je team?

Probeer gratis

Wat is een digitale werkbon?

Een digitale werkbon omschrijft welk werk, wanneer, door wie, waar moet worden uitgevoerd. Het geeft een duidelijk werkomschrijving, geplande tijd en navigatie naar de locatie direct in de werkbon app. Leg de tijdsbesteding en verbruikt materieel vast nadat de werkzaamheden zijn verricht en krijg direct een voorbeeld werkbon beschikbaar. Tenslotte ondertekent de klant de werkbonnen digitaal. Met een werkbonapp voorkom je dus papieren rompslomp.

Probeer gratis

De voordelen van een digitale werkbon voor jouw bedrijf

De vele voordelen van een digitale werkbon:

Eenvoudig zelf digitale werkbon formulieren aanpassen

Niet ieder bedrijf heeft dezelfde eisen voor hun werkbonnen. Pas de werkbonnen volledig aan jouw dagelijkse praktijk aan. Mocht het zo zijn dat andere werkzaamheden andere werkbonnen nodig hebben, voeg je deze eenvoudig toe. Het aanmaken of wijzigen van een werkbon duurt hoogstens een paar minuten.

Alle informatie bij elkaar in één digitale oplossing

Met digitale werkbonnen liggen  alle documenten automatisch op de juiste plek bij elkaar vast. Dat maakt jou leven en dat van je team veel eenvoudiger. Iedereen ziet direct welk werk aan hem/haar is toegewezen. Met digitale werkbonnen zijn dingen zoals “het verkeerde formulier ingevuld” verleden tijd. Alle infomatie is direct beschikbaar bij ISO of VCA proces inspecties.

Een efficiënter proces met digitale werkbonnen

Door de informatie op de werkbon precies af te stemmen op wat benodigd is wordt het proces effectiever en eenvoudiger. Met specifieke regels automatiseer je het proces precies zoals je zelf wilt. Wil je bijvoorbeeld dat medewerkers voorafgaand aan het werk een LMRA invullen, dan maak je dat eenvoudig onderdeel van de werkbon etc..

Digitale werkbonnen zijn beter leesbaar en juridisch sterker

Een van de veel gehoorde issues met papieren werkbonnen is dat informatie die uit het veld terug komt niet goed leesbaar is. Dit leidt in veel gevallen tot onverwachte terugval in productie. Mensen bellen elkaar, er wordt opnieuw naar de locatie gereden etc. Met digitale werkbonnen is dit probleem verleden tijd. Eenmaal digitaal ondertekend, is het document niet te wijzigen waardoor je sterker staat in geval van geschillen.

Altijd op de juiste locatie met een digitale werkbon

Een moderne digitale werkbon app is uitgerust met een geïntegreerde navigatie. De navigatie leidt medewerkers direct naar de goede locatie zodra ze op het adres klikken. Geen telefoontjes meer dat adres niet te vinden is of dat men dacht dat het ergens anders was.

Digitale werkbonnen maken klantrapportage eenvoudig

Een klantrapport baseren op papieren werkbonnen is omslachtig en foutgevoelig. Met digitale werkbonnen hoeft dat niet meer handmatig. Je selecteert gewoon de klant en je krijgt een samenvatting van alle uitgevoerde werkbonnen. Met één klik kunnen ze zelfs worden gefactureerd.

Verhoog je productiviteit met digitale werkbonnen

Met digitale werkbonnen verbeter je de operatie zo veel dat klanten erover gaan praten en nieuwe klanten aandragen. Wijzigingen in de planning sneller doorvoeren en direct automatisch communiceren. Je hoeft niet meer te wachten tot dat de werkbonnen na een week in het veld in het bakje liggen. Je bent direct op de hoogte waardoor je sneller handelt en je productiviteit verhoogt.

Communiceer met een werkbon

Stuur je collega op pad met de juiste instructies. Met een digitale werkbon heeft de medewerker goed inzicht in de soort locatie of technische specificaties. Wordt er duidelijk gecommuniceerd over de activiteiten op de werkbon. Is het bekend of er eventuele problemen of wensen zijn. Met wie er contact moet worden opgenomen op locatie. De digitale werkbon zorgt er voor dat er duidelijk wordt gecommuniceerd voordat de medewerker op pad gaat.

Digitale werkbon als gereedschap

De collega beschikt op locatie over alle benodigde functies om het werk goed uit te voeren. De medewerker neemt foto’s in geval van opmerkingen of bij een oplevering. De klant tekent de werkbon af bij afronding van de werkzaamheden. De werkbon is vervolgens direct beschikbaar en inzichtelijk voor de planner. De klant ontvangt de werkbon digitaal in zijn/haar email.

Stap nu over op digitale werkbonnen

Er is geen reden om niet te starten met digitale werkbonnen. Het bespaart tijd, verbetert je organisatie, werkt efficiënter en je hebt meer inzicht en rapportages. Hierdoor handel je echt sneller en gaat je productie omhoog.

Appreo is een moderne grafische planning, communicatie en digitale werkbon Android en iOS app. Probeer het nu 30 dagen gratis.

Probeer gratis

Probeer Appreo eerst 30 dagen vrijblijvend uit

Probeer nu gratis
Appreo logo

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!

  • 100% Grip met 27 planoverzichten
  • Meer tijd over door 14 planversnellers
  • Mooie, slimme en snelle App
  • Kwaliteit digitaal onder controle
  • Sneller verlonen en hoger rendement

Probeer Appreo nu gratis voor 30 dagen!